dissabte, 28 de maig del 2011

Cantona

França
Davanter
Abans d'arribar a Anglaterra juga a varis equips francesos: Auxerre on debuta professionalment l'any 1983, Olympique de Marsella, Girondins, Montpellier i Nimes.
L'any 1992 juga mitja temporada amb el Leeds després de que el Sheffield Wednesday no l'acceptés. La seva aportació a l'equip va contribuir notablement a la consecució de la Premier, però els problemes de disciplina i l'interès del Manchester el van obligar a fer les maletes.
La temporada 92-93 arriba al Manchester United, on realment brillarà i es consolidarà com un dels millors jugadors europeus de l'època. Es retira l'any 1997 després de 5 temporades.
Sempre va ser un jugador polèmic en tots els equips on va passar. L'incident més conegut és la patada al camp del Crystal Palace: http://www.youtube.com/watch?v=ovYWY4Pf9_M Era l'any 1995 i a part de fortes sancions econòmiques va passar un dia a la presó i mai més va tornar a jugar amb la selecció francesa.
Al seu palmarès hi trobem: 2 lligues franceses amb l'Olympique de Marsella i 5 Premiers: 4 amb el Manchester i una amb el Leeds.
Amb la selecció francesa va jugar 45 partits i va fer 20 gols.
Sempre que la samarreta li ho permetia es pujava el coll cap amunt.
Inclòs dins els FIFA 100 que designa els 100 millors esportistes vius l'any 2004.
http://www.youtube.com/watch?v=qr--6BejqAY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada