dimarts, 6 de desembre del 2011

Frank de Boer

Holandès
Defensa
Del planter de l'Ajax on debuta al primer equip l'any 1988.
Hi jugaria 10 temporades fins l'any 1998 on guanya de tot: 5 lligues, 1 Copa d'Europa (1995), 1 Intercontinental, 1 de la UEFA, 1 Supercopa d'Europa, 2 Copes holandeses...
Un llarg cul·lebrot durant l'estiu de 1998 en el qual arriba a pronunicar-se juntament amb el seu germà Ronald de no tornar a jugar mai més amb el seu equip de sempre si no els deixen fitxar pel Barça i d'amenaçar-los de portar-los als jutjats, acaba finalment amb el fitxatge dels dos De Boer per l'equip culé per 3.500 milions de pessetes.
En un principi Van Gaal, l'aleshores tècnic del Barça només volia Frank perquè fos la seva extensió dins del camp, però va acabar emportant-se els dos.
A can Barça hi juga 5 temporades: del 98 al 2003. Guanya la Lliga la primera temporada.
Tot i la càrrega que portava a sobre del seu traspàs aconsegueix jugar de titular la majoria de partits que disputa amb tots els entrenadors que va tenir (Van Gaal, Serra Ferrer, Reixach...).
Malgrat tot mai va acabar de convèncer al públic culé que el va acusar moltes vegades de les derrotes del seu equip.
Amb l'arribada de Rijkaard a la banqueta comença una neteja a fons de la plantilla que suposa la marxa de Frank (Ronald ho havia fet tres anys abans) al Galatasaray.
Només una temporada a Turquia i maletes cap a Escòcia per jugar-ne una altra al Rangers.
Del 2004 al 2006 decideix acabar la seva carrera a Qatar jugant a l'Al-Rayyan i a l'Al-Shamal.
Amb la selecció holandesa va jugar 112 partits essent el segon jugador amb més convocatòries darrera de Van der Saar. Disputa dos Mundials: els de '94 i '98, on en aquest darrer va ser inclòs dins el millor 11 del Mundial compartint la defensa amb Roberto Carlos, Desailly i Thuram.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada