dijous, 15 de març del 2012

Larsson

Suècia
Davanter
L'any 1992 fitxa pel Helsingborgs de la segona divisió sueca amb el qual aconsegueix l'ascens a la primera divisió al mateix any.
La bona temporada li obre les portes al Feyenoord on hi juga 4 temporades (del 93 al 97) i on es proclama campió de la Copa d'Holanda en dues ocasions.
Al 1997 fa el seu gran salt esportiu i fitxa pel Celtic. A Glasgow hi juga durant 7 temporades on n'esdevé un ídol i encara és recordat per tots els aficionats. Hi guanya 4 lligues i 2 copes, a més aconsegueix el subcampionat de la UEFA perdent contra el Porto de Mourinho per 3-2. Larsson fa els dos gols del Celtic i és nomenat millor jugador de la final.
A Glasgow encara ostenta el rècord de màxim golejador del club en competicions europees (35 gols) i va aconseguir el títol de la Bota d'Or l'any 2001 després d'anotar 35 gols en una temporada.
L'any 2004 fitxa pel Barça. Hi juga dues temporades i de seguida connecta amb l'afició. A la primera només juga 16 partits a causa d'una lesió al genoll, però durant la segona esdevé un pilar indiscutible sortint des de la banqueta: 11 gols en 39 partits. A can Barça guanya dues Lligues, una Supercopa d'Espanya i la Champions de París l'any 2006.
Quan se li acaba el contracte decideix marxar altre cop al Helsingborgs, però al mes de desembre, coincidint amb l'aturada de la lliga sueca marxa cedit al Manchester United per cobrir les nombroses lesions de l'equip anglès. Al mes de març torna a Suècia malgrat l'enrome interès de l'United per fitxar-lo.
S'acaba retirant al Helsingborgs l'any 2009 amb 37 anys.
Amb la selecció sueca va jugar 106 partits i va fer 36 gols. Va participar a 3 Mundials i a 3 Eurocopes.


Homenatge del Celtic a Larsson: http://www.youtube.com/watch?v=7lnmfCCKkN0
Comiat del Henrik a Can BArça: http://www.youtube.com/watch?v=hkxMrXzcelU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada